Ет қосылған бәліш

Сонымен бұл ғажапты әзірлеу үшін бізге: магазиннің дайын “слоеное тесто” -сы, (ал егер өзім жасаймын десеңіз: 1.2 – 1.5 кг ұн, 2 жұмыртқа, 1 пачка маргарин, сода, тұз қосылған қамыр илейсіз), 2-3 картоп, 1 жұмыртқа (тек ағы ғана керек болады), 500-700 г. фарш және фаршқа қосатын 1 тал пияз бен дәм келтіру үшін тұз, бұрыш керек.

Ең алдымен, табақты майлап алып, үстіне дайын қамырды жаямыз. Алдын ала қамырды екі бөлікке бөліп қойғаныңыз жөн. (біреуі кішірек бөлік болып тұра тұрсын). Қамырдың үлкенірек бөлігі табақтың шетіне шығып тұру керек:

Оның үстіне кесілген картопты кейін тұз, бұрыш, пияз қосылған фаршты

бірдей қылып үлестіріп саламыз:

Енді осының үстін қамырдың екінші бөлігімен (жұқарақ бөлігімен) жабамыз:

Шеттерін суретте көріп тұрғандарыңыздай жабыстырасыздар. Содан соң жұмыртқаның ағымен үстін майлап,:

үстіңгі қамырдың ортасын домалақтап кесіп, артық сұйықтық шығу үшін ашық қылып қоямыз:

Енді дайын болған бәлішті пешке апаруға болады:

Тек әлсін-әлсін қарап тұруды ұмытпаңыздар. Қызарып, ас үйді керемет иіс жайлай бастағанда алып шығуға болады.

Астарыңыз дәмді болсын!

http://kerbez.wordpress.com

Categories: Отбасы
Tags: бәліш, ет

Comments

  1. Данагүл 15 Август, 2012, 08:10

    алақай! Рахмет, Айкаракоз! менің сүйікті асым, енді өзім даярлап үйрендім )

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*